7 TIPP - Keresőszavak a Linkedinen

2014.11.03. 07:10 Bánki Tamás | DrLinkedin.hu

Fontos a Linkedinről azt tudni, hogy a keresőszó szó sűrűség sokkal magasabb lehet, mint az interneten bárhol. A Google a Linkedint nem bünteti a túl optimalizáltság miatt, ezért érdemes kihasználni ezt a lehetőséget is.

sho-time-by-drlinkedin.png

Ugyanakkor a SEO (search engine optimalisation, keresőmotor optimalizálás) mellett nagyon fontos figyelembe vennünk, hogy olvasóink emberek, s ezért kiemelkedően fontos az SHO (search human oprimalisation, kereső ember optimalizálás). Tehát azt javaslom, hogy a keresőszavainkat bár gyakran, de nem szemet bántóan sűrűn használjuk.

A Linkedint gyakran, mint énmárka növelő eszközt fogalmazom meg. Ehhez elengedhetetlenek a keresőszavak. Nekem aktuálisan a Linkedin Hirdetés a legfontosabb keresőszavam.

A 7 tippem:

 1. Szakmai Fősor
 2. Összefoglalás
 3. Jelenlegi Pozíció
 4. Jelenlegi Pozíció leírása
 5. Miért vegye valaki fel velem a kapcsolatot (Advice for Connecting)
 6. Készségek
 7. Ajánlások

 

 1. Szakmai fősor (Professional Headline)
  Itt a keresőszavainkat könnyedén és sűrűn használhatjuk. 120 karakteres példa:

  "Linkedin Tanácsadás | Hirdetés a Linkedinen | Képzés | Workshop | +36709328054 tamas@drlinkedin.hu"

 2. Összefoglalás (Summary)
  Itt részben a 3 paragrafusos (Én és a Munkám, a Munkám és a Rólam) tartalmi szerkezetében használhatom a keresőszavaimat.
  És részben a keresőszavaim függőleges listájában.

 3. A jelenlegi pozíció

  Ahogy a szakmai fősorban (1.) nagyon be kell szorítanunk a tartalmunkat 120 karakterbe, itt sem ereszthetjük bő lére a fogalmazásunkat.

 4. A jelenlegi pozíció leírása
  Itt már szabadon írhatunk. A karaktereink száma elérheti az 500-at.

 5. A "Miért vegye fel velünk a kapcsolatot"  (Advice for Connecting ...) részben megint folyószövegben használhatjuk a keresőszavainkat, és mellé az elérhetőségeinket is hozzáadhatjuk.

 6. A Készségek (Skills)
  Itt a keresőszavainkat adhatjuk meg, melyekhez a kapcsolataink tanúsítványokat adhatnak, azaz az Endorsements-el elismerhetik ebbéli készségeinket.

 7. És végül, de nem utolsó sorban az Ajánlások (Recommendation)
  Én mindig azt mondom, hogy ajánljuk azt a szakembert, akitől ajánlást szeretnénk kapni. Ezekhez az ajánlásokhoz elküldhetünk a minket ajánlani szándékozónak néhány segítő keresőszavunkat, hogy ők erre fűzzék fel gondolataikat.

Kép: DrLinkedin.hu

______________________________________________________________________

BIO:

Banki-Tamas-DrLinkedin-60x60.jpgBánki Tamás független Linkedin Szakértő 2007 óta tagja a világ legnagyobb szakmai / üzleti közösségi oldalának. 2011 óta segíti a hazai üzleti közösséget a Linkedin hatékony használatában, mára több, mint 1700 üzletembernek, szakembernek segített Magyarországon és több más országban.

Ha kérdése van a Linkedinnel kapcsolatban, itt teheti fel: tamas@drlinkedin.hu

Tamás a Linkedinen itt érhető el: linkd.in/TamasBanki

Skype elérhetősége: DrLinkedin

Telefonszáma pedig +36 70 932 8054

 

A bejegyzés trackback címe:

https://linkedin.blog.hu/api/trackback/id/tr776856079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.