Linkedin Blog a Szakmai, Üzleti Közösségi Médiáról - magyarul | Bánki Tamástól

Tartalmi Naptár

2014/08/28. - írta: Bánki Tamás | DrLinkedin.hu

Korábban már írtam a Talent Brand Indexről, most a bevonódás fontos eszközéről, a tartalomról van szó.

loft-office-environment4.png by DrLinkedin.hu

 

tartalmi-mix.png by DrLinkedin.hu

A tartalommal kapcsolatban a legfontosabb a rendszeresség. Lehetőség szerint naponta jelenjünk meg valamilyen tartalommal.

Van az egyszerű 10-es szabály, a 6 rész szakmai tartalom, 3 rész céges hír, 1 rész felhívás keringőre (aktivitásra). Ennél szofisztikáltabb a Linkedin Tartalmi Mixe.

  • Eszerint 40%-nyi tartalmat érdemes átvennünk (curated media) máshonnan, véleményvezérektől, szakmai oldalakról. (A HP 2014 májusában 42% átvett anyagot használt.)

  • És a maradék 60%-ot kell magunknak gyártani (created media). Ebből 25% a Talent brand. Egyötöde a tartalomnak a céggel és a termékkel foglalkozhat. 10% kell, hogy a céges rendezvényekre, konferenciákra hívja fel a figyelmet és a maradék 5% érdekesség, ami természetesen releváns a mi tartalmunkhoz.

 

Fontos létrehoznunk egy úgynevezett Tartalmi Naptárt, ahol vezetni tudjuk, hogy a hét minden napján milyen tartalmakat osztunk meg, és hol.

tartalmi-naptar.png by DrLinkedin.hu

 

És bár a curated media, azaz az átvett tartalom beszerzése sokkal egyszerűbb, a saját tartalmat mégis csak mi generáljuk. Mi írjuk, alakítjuk ki, tesszük hozzá a saját grafikai munkánkat. Erről jut eszembe egy kedves ismerősöm, aki minden héten hétfőn délelőtt a grafikusával találkozik, hogy a szép óvodájában minden heti friss anyag ízléses és stílusában megfelelően kerüljön a szülőkhöz. Ehhez pedig egy Tartalmi Tervet érdemes összeállítani, ugyanúgy a hét minden napjára, mint a Tartalmi Naptárnál.

Csak, hogy a ma már közhellyé laposodott szöveget megismételjem, a "Tartalom a Király", ami egyre igazabb a web 2.0!

Eredeti képek: cheshireofficeinteriors.com & slideshare

______________________________________________________________________

BIO:

Banki-Tamas-DrLinkedin-60x60.jpgBánki Tamás független Linkedin Szakértő 2007 óta tagja a világ legnagyobb szakmai / üzleti közösségi oldalának. 2011 óta segíti a hazai üzleti közösséget a Linkedin hatékony használatában, mára több, mint 1700 üzletembernek, szakembernek segített Magyarországon és több más országban.

Ha kérdése van a Linkedinnel kapcsolatban, itt teheti fel: tamas@drlinkedin.hu

Tamás a Linkedinen itt érhető el: linkd.in/TamasBanki

Skype elérhetősége: DrLinkedin

Telefonszáma pedig +36 70 932 8054 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://linkedin.blog.hu/api/trackback/id/tr256642977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása