Linkedin Blog a Szakmai, Üzleti Közösségi Médiáról - magyarul | Bánki Tamástól

6x Egyetem, a Linkedin új fókusza a hallgató

2014/10/05. - írta: Bánki Tamás | DrLinkedin.hu

A Linkedin bő egy éve (2013 augusztusában) levitte az alsó korhatárt 18 évről - az országok zömében - 13 évre. YOUNIVERSITY.pngMiért? Mert azt gondolják, amit ma egy 40-es úr mondott, hogy a fiatalok az internet miatt korábban érnek és jobb kérdéseket tudnak feltenni és tudatosabban tervezik a saját karrierjüket.

Ezt most már a Linkedin 11 évnyi adata is támogatni tudja.

 

A Linkedin a tagjainak karrier pályája alkotta adatokat állítja hadba a diákok segítésére. A 11 év adatait és a tagok szokásait veszi egybe, majd ennek alapján ad segítséget a leendő munkavállalóknak a legjobb iskolák kiválasztására, hogy ettől a nyűgtől megszabaduljanak mind a szülők, mind pedig a diákok.

6 különböző platformon segíti végig a Linkedin az iskola választás előtti tagjait. Ezekről előbb röviden, majd ki is fejtem.

Röviden

  1. Először is vagyok én (You). Azaz mindenkinek a saját Linkedin profiljáról itt elérhető oldala, még a URL is mókás: https://www.linkedin.com/edu/?tab=you 
  2. A következő fül az a Prospective Student, majdani diák.
  3. A harmadik fül a jelenlegi Diákok oldala, a Student.
  4. Az Alumni az az öregdiák a következő.
  5. Az iskolák találhatóak az 5. fülön: Schools.
  6. Az utolsó pedig az a fül, ahova ez az egész vezet, Employers, azaz a munkaadók.

 

Kifejtés

1. ÉN

Itt az eddigi egyetemi oldalak követéséből eredő tartalmakat látjuk. Az én esetemben ez korlátozódik a CEU-ra, mert az általam követett egyéb harmadszintű oktatási intézmények nem használják ki a Linkedin hatalmas vonzerejét.

2. MAJDANI DIÁK

Itt több mindent meg tudhatunk azon egyetemekről,

  1. a Linkedin rangsorolja az egyetemeket, melyekbe jelentkezhetünk, hogy az álom állást, karriert elkezdhessük.
  2. mondd el a Linkedinnek, melyik cégnél szeretnél dolgozni és a Linkedin megmondja melyik egyetem adja a legtöbb öregdiákot.
  3. és ha megadod hogy milyen pályán szeretnél dolgozni, megmondja, hogy milyen szakon kell tanulnod, hogy oda kerülhess.
  4. és van a döntés segítő oldalad, a Decision Board, ahova összegyűjtheted a találataidat és meghívhatsz néhány általad elismert, neked fontos embert, akiknek a segítségével könnyebb döntést hoznod.

3. DIÁK

  1. keresd meg az egyetemed a Linkedinen és kövesd
  2. készítsd el a tökéletes profilodat, egy jó profilt 7x többször néznek meg az osztálytársak, öregdiákok és HR-esek.

4. ÖREGDIÁK

  1. az alma materünk egy fontos kapocs lehet az életben, és ezt érdemes életben tartani, ezért keresd meg az egyetemed a Linkedinen és kövesd,
  2. nézd meg, hogy hol dolgoznak a volt iskolatársaid

5. ISKOLÁK

  1. a Linkedin célja, hogy segíthesse a felsőoktatást, ezért van ez az új platform
  2. a diákok, a szülei, a volt hallgatók hatalmas közösségét lehet a Linkedinen kihasználni
  3. ahogy a 4.-ben az öregdiákok segíthetik egymást, úgy az iskolának is jó tudni, hogy hol vannak a volt hallgatói

6. MUNKAADÓK

  1. ez a felület nagy, vagy nagyobb vállalatoknak ad megfelelő platformot arra, hogy a legjobb hallgatókat magukhoz vonzzák a Linkedin Céges oldalon megjelenő Career Page-dzsel és a Work With Us gombbal.
  2. a Recruiter és a CheckIn a Linkedin két toborzóeszköze, ezeket elsősorban HR-es cégeknek, vagy nagyobb vállalatoknak ajánlott használnia, de arra nagyon hasznos

 

Egészében tehát egy kiváló csatornája ez a rendszer a hallgatóból eredményes, sikeres munkavállalóvá válás folyamatában.

 Kép: Linkedin képernyő fotó

______________________________________________________________________

BIO:

Banki-Tamas-DrLinkedin-60x60.jpgBánki Tamás független Linkedin Szakértő 2007 óta tagja a világ legnagyobb szakmai / üzleti közösségi oldalának. 2011 óta segíti a hazai üzleti közösséget a Linkedin hatékony használatában, mára több, mint 1700 üzletembernek, szakembernek segített Magyarországon és több más országban.

Ha kérdése van a Linkedinnel kapcsolatban, itt teheti fel: tamas@drlinkedin.hu

Tamás a Linkedinen itt érhető el: linkd.in/TamasBanki

Skype elérhetősége: DrLinkedin

Telefonszáma pedig +36 70 932 8054

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://linkedin.blog.hu/api/trackback/id/tr296755291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása